KO SDP Tuzlanskog kantona

Najvažnija vijest menadžmenta UKC Tuzla je popravka lifta

Nemar i nesposobnost uprave UKC Tuzla (Univerzitetski klinički centar Tuzla) u nepovoljan položaj je sada doveo i uposlenike UKC Tuzla, kojima se, po našim saznanjima, već nekoliko mjeseci ne uplaćuju doprinosi i većina ih biva uskraćena i za zdravstvenu zaštitu, navodi u saopćenju Kantonalnog odbora Socijaldemokratske partije Bosne i Heercegovine Tuzla (SDP BiH).

“Kako smo to isticali i na tematskoj sjednici Skupštine TK, ogromne probleme imaju i pacijenti kojima je potrebna operacija kičme sa ugradnjom implantata koje, za razliku od prethodnih godina, Zavod zdravstvenog osiguranja TK nije uvrstio u program za 2023. godinu bez posebnog obrazloženja.

Čekaju odgovore

Da li se iste i dalje rade na UKC Tuzla, pitali smo nadležne, i čekamo odgovore.

Najznačajnija vijest aktuelnog menadžmenta UKC Tuzla, bila je kapitalna investicija popravke lifta, a u isto vrijeme mediji su prenijeli važnu vijest iz Kantonalne bolnice Zenica, da je na usluzi pacijentima u rad pušten i drugi, novi linearni akcelerator.

Dok najteži pacijenti našeg Kantona u borbi za život na radioterapije idu u Sarajevo, Mostar ili Zenicu, o vlastitom trošku, menadžment UKC Tuzla je bez odgovora.

Bahat odnos

Sredstva za linearni akcelerator na UKC Tuzla odavno su osigurana, ali nabavka istog još uvijek nije završena.

Kao posljedica neodgovornog, bahatog i nestručnog odnosa menadžmenta UKC Tuzla evidentan je smanjen obim pružanja zdravstvenih usluga na što kontinuirano upozoravamo.

Namjera da implementirate Odluku Skupštine TK, od 31.5.2023., te da UKC Tuzla dovedete u rang Kantonalne bolnice i smanjite obim pružanja zdravstvene zaštite našim pacijentima mora biti spriječena svim zakonom predviđenim sredstvima”, navodi se u saopćenju KO SDP BiH Tuzla.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.