Jablanica

Najuže rukovodstvo SDP BiH na obilježavanju 71. godišnjice "Bitke na Neretvi"

Predsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine dr Zlatko Lagumdžija prisustvovao je danas obilježavanju 71. godišnjice „Bitke na Neretvi“

Slika

Predsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine dr Zlatko Lagumdžija prisustvovao je danas obilježavanju 71. godišnjice „Bitke na Neretvi“. Obilježavanju 71. godišnjice bitke prisustvovali su i generalni sekretar Nermin Nikšić, članovi Predsjedništva BiH, brojni članovi i simpatizeri SDP-a iz cijele BiH, koji su zajedno sa antifaštistima iz cijelog regiona odali počast žrtvama žrtvama ove historijske bitke, svim poginulim borcima NOR-a, kao i borcima odbrambenog rata od 1992. do 1995. godine.

Članovi SDP-a iz Sarajeva do Jablanice su doputovali „plavim vozom“, nekadašnjim Olimpic Expresom.

Dr Lagumdžija je polažio cvijeće na spomen obilježju Muzeja Bitke za ranjenike na Neretvi u Jablanici  i odao počast poginulima. 

„Drago mi je da danas ovdje, na mjestu na kojem se odvijala historijska Bitka za ranjenike, gdje je izvojevana jedna od najznačajnijih pobjeda antifašista nad fašizmom vidim jako puno mladih ljudi. Meni to govori da će ideja antifašizma, koja je u BiH uvijek imala jako uporište i dalje imati svoje zagovornike i promotore. I da će uvijek ovdje u BiH biti više onih koji su na strani dobra, pravde, humanosti i jedinstva nego onih koji su na strani sila mraka, mržnje i neravnopravnosti“, istaknuo je dr Lagumdžija.

Također je naglasio da su i danas, 71. godinu nakon sloma Četvrte neprijateljske ofanzive, podjednako jake poruke humanizma, jednakosti, pravednosti koje u sebi nosi ideja antifašizma, a koja je na najbolji način dokazana upravo na Neretvi, davnog marta 1943. godine.

„Nažalost, BiH se krajem 20. stoljeća suočila sa fašizmom u njegovom najgorem obliku kada su ponovo zagovornici hegemonističkih ideja o nadmoći jednih nad drugima zaprijetili onome što je suština BiH – zajedničkom životu njenih naroda i građana. I danas se još uvijek borimo protiv zagovornika nacionalnih državica u BiH, podjela i crtanja novih karata. Drago mi je što sa ovoga mjesta mogu poručiti da fašizam u BiH nema šanse, kao što je nije imao ni četrdesetih ni devedesetih godina prošlog stoljeća“, naglasio je dr. Lagumdžija.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.