SDP BiH Rogatica

Najoštrije osuđujemo i tražimo što bržu reakciju nadležnih u otkrivanju počinioca novog napada na povratnike

SDP Rogatica oštro osuđuje ponovni napad na povratnike u Rogaticu. Povratniku Erminu Pavici, jučer je  u večernjim satima, zapaljen automobil Golf 2, kao i pomoćni objekat, u naselju u Kukavice, u općini Rogatica.

Ermin Pavica je prije nekoliko dana primio prijeteće poruke, upućene njemu lično i porodici, o čemu je blagovremeno upoznata Policijska stanica Rogatica.

Do sada nijedan napad na imovinu i živote povratničke populacije nije do kraja ispitan. To daje nacionalistima još veći podstrek za raspirivanje vjerske i nacionalne mržnje. Tražimo od načelnika Milorada Jagodića da poduzme sve kako bi počinioc bio pronađen i procesiuiran. Nadamo se da nije zaboravio da je između ostalog načelničko mjesto dobio zahvaljujući glasovima povratnika Bošnjaka.

A svi oni koji daju izjave pune kvazipatriotizma, zapaljive retorike i kojima su puna usta naroda kojeg, navodno, štite po pravilu najmanje običan covjek ima koristi od takvih izjava. Svi oni bi prije nego što izgovore “velike” riječi morali misliti upravo na ljude koji žele živjeti od svog rada i na svojoj pradjedovini.

Nadamo se da će reakcija svih nadležnih, biti brza i učinkovita!

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.