OO SDP BiH Rogatica

Najoštrija osuda gnusnog nanošenja štete povratniku Nedžadu Hercegliji

Opštinski Odbor SDP BiH Rogatica, najoštrije osuđuje gnusni čin, trovanja stoke povratniku Nedžadu Hercegliji i nada se brzoj reakciji nadležnih u pronalasku odgovornih za trovanje krava, pogotovo što je počinilac poznat.

Nadamo se da će vlast u bh. entitetu RS reagovati brzo i počinioca privesti licu pravde, a istovremeno nadoknaditi štetu, oštećenom Nedžadu, te ga adekvatno zaštititi od prijetnji komšije, na način da izvrši fizičko obezbjeđenje imovine povratnika.

Mislimo, da je ovo poruka povratnicima koju šalju oni koji se ne mogu pomiriti sa činjenicom da se zločin “ne isplati” i da svi ljudi moraju imati ista ljudska prava bez obzira gdje žive i kako se nacionalno izjašnjavaju! Žalosna je činjenica da u Bjelogorcima ima samo jedna povratnička porodica, ko je “zaslužan” za to znamo svi.

Ipak, oni su najodgovorniji, nadamo se da će osim što obećavaju verbalnu podršku, učiniti nešto konkretno, za ljude koji su se vratili na svoje pradjedovsko ognjište!


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu