Kemal Beganović

Najjeftiniji i najsmješniji falsifikat

Autor falsifikata je koristio bespravno i protuzakonito logo SDP-a i memorandum prepravljen odranije slatih saopštenja iz Pres- centra SDP-a prema medijima u Bosni i Hercegovini – navodi Beganović i dodaje da su same instrukcije gnusne i odvratne do te mjere da ih ne vrijedi ni komentirati

Slika

Zastupnik Socijaldemokratske partije (SDP) BiH u Federalnom parlamentu i predsjednik Foruma mladih te stranke Kemal Beganović povodom objave lažnog dokumenta i navodnih instrukcija SDP-a svom članu o djelovanju na internetu i društvenim mrežama, izjavio je da je i "prosječno informatički pismenom čovjeku jasno da se radi o najjeftinijem i najsmješnijem falsifikatu".

– Autor falsifikata je koristio bespravno i protuzakonito logo SDP-a i memorandum prepravljen odranije slatih saopštenja iz Pres- centra SDP-a prema medijima u Bosni i Hercegovini – navodi Beganović i dodaje da su same instrukcije gnusne i odvratne do te mjere da ih ne vrijedi ni komentirati.

Falsificirani memorandum SDP-a i navodne instrukcije su kreirane 15. januara zašto postoje dokazi u sadržaju dokumenta i to osobe koja ima lažni Facebook profil na kojem je zloupotrijebljena fotografija poznate blogerice iz Zenice i lažnu e-mail adresu s koje je medijima poslan falsificirani dokument.

– U tekstu koji je uz falsificirani dokument objavio Dnevni avaz se spominje moja malenkost, Kemal Beganović, kao autor teksta, te ovom prilikom najoštrije odbacujem svaku mogućnost da spomenuti falsifikat ima ikakve veze sa SDPBiH, Forumom mladih SDP-a i sa mnom lično – navodi Beganović.

Oštro je osudio ovakvu i slične gnusne zloupotrebe i podmetanje i dodao da „sadržaj ovog falsifikata puno govori o mentalnom sklopu, poljuljanom samopouzdanju i panici u kojoj se nalaze autori i naručioci ovog jeftinog pamfleta“.

– Uzimajući u obzir da ovaj falsifikat podmeće gnusne neistine i promovira visok stepen netolerancije on svakako ima i elemente ozbiljnog krivičnog djela. Sukladno tome i jasnoj zloupotrebi moga imena, kao i zvaničnih znakova i memoranduma SDP-a, prinuđen sam radi zaštite integriteta vlastite ličnosti prijaviti ovaj slučaj istražnim policijskim organima, kao i nadležnom Tužilaštvu da u potpunosti ovaj slučaj izvedu načistac – naglasio je Beganović.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.