Mašić:

Najjednostavnije bi bilo da Budimir izmjeni svoju odluku

Mašić je istakao da bi najjednostavnije rješenje ove situacije bilo da Budimir izmjeni svoju odluku o smjeni ministra finansija FBiH Ante Krajine na način da on nastavi obavljati svoju funkciju do imenovanja novog ministra, što je u skladu i sa preporukama OHR-a

Slika

Federalni ministar obrazovanja i nauke Damir Mašić izjavio je danas u Sarajevu da prijedlog  predsjednika FBiH Živka Budimira o prenosu ovlasti sa ministra finansija na njegovog pomoćnika nije dobio ni jedan glas na sjednici Vlade FBiH, jer je Ured za zakonodavstvo dao mišljenje da bi takva odluka bila u suprotnosti sa Zakonom o izvršenju budžeta. 

On je pojasnio da se Budimir u svom prijedlogu poziva na slučaj iz 2006. godine kada je na snazi bio zakon koji je predviđao takvu mogućnost, što nije slučaj sa aktuelnim zakonom. 

Mašić je istakao da bi najjednostavnije rješenje ove situacije bilo da Budimir izmjeni svoju odluku o smjeni ministra finansija FBiH Ante Krajine na način da on nastavi obavljati svoju funkciju do imenovanja novog ministra, što je u skladu i sa preporukama OHR-a. 

On je rekao da posljedice odgađanja rješavanja te situacije neće osjetiti ni Vlada FBiH ni Živko Budimir već, nažalost,  samo građani Federacije BiH.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.