Irfan Čengić za N1

Najduži period bez vlasti u FBiH

Ja ne želim od ovoga stranačku priču praviti, a sudeći po VIP ložama stadiona svako bi trebao glasati za ovaj zakon”, kazao je za N1 Irfan Čengić, zastupnik SDP BiH u Parlamentu FBiH na temu Zakona o sportskim klubovima FBiH kojeg je uputio u parlamentarnu proceduru.

“Kada sam pogledao film koji je uradila Arijana Saračević Helać, odlučio sam tada uputiti zakon u proceduru, na 40 godina od osvajanja titule KK Bosna. Ovaj zakon može pomoći klubovima. Tadašnja KK Bosna je pored sjajnog kolektiva imala pomoća države, imala gradonačelnika koji je pomagao sport”, kazao je Čengić i dodao:

“Ja ne želim od ovoga stranačku priču praviti, a sudeći po VIP ložama stadiona svako bi trebao glasati za ovaj zakon. Radio sam na zakonu sa Igorom Stojanovićem i Edinom Tahirovićem, sada planiramo obići sve sportske klubove da s njima razgovaramo o ovom zakonu. Do kraja godine bi zakon mogao biti usvojen, ako se sve uskladi u parlamentarnoj proceduri”.

Najavio je i nove Zakone u parlamentarnoj proceduri.

“Prvog maja ću predstaviti Zakon o izmjenama i dopunama zakona o radu. Osim zabrane rada nedjeljom u određenim djelatnostima, uslužne djelatnosti rade za sve praznike. Sindikati ovo podržavaju, stav poslodavaca i ekonomista je podijeljen. Ja smatram da ljudi troše novac onoliko koliko imaju, a ne koliko imaju slobodnih dana”.

Vlast u KS? Državni nivo?

“Jedine tri stabilna formirane vlasti su u Krajini, KS i RS. Tamo gdje SDA vodi procese tamo nije stabilna situacija i nije formirana vlast. Već smo ostvarini negativna historijski rekord bez vlasti, ušli smo u april mjesec. DF, HDZ i SDA imaju većinu i sutra mogu osnovati vladu, ali se ne mogu dogovoriti”, kaže Čengić.

Ističe da je SDA omogućila HDZ BiH da upravlja svim procesima u FBiH.

“Nisam optimista kad vidim ko sjedi za tim stolom, mislim da još dugo neće biti formirana federalna vlada. Vijeće ministara će biti formirano prije Vlade FBiH jer se Miloradu Dodiku žuri, pa će mu Dragan Čović ispuniti želje. HDZ i SDP imaju isti broj zastupnika, ali HDZ kontroliše situaciju u Domu narodu u čemu im je pomogla SDA i omogućili totalnu kontrolu. SDA je omogućila HDZ-u da upravlja svim procesima u FBiH

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.