KO SDP ZDK

Najava SDA da će ući u Vladu ZDK je samo njihova želja

Poštovane građanke i građani ZDK,

nakon medijskih istupa i iznošenja dezinformacija oko dešavanja na posljednjoj sjednici Skupštine ZDK, Klub zastupnika SDP ima obavezu da informiše javnost o dešavanjima na istoj.

Prvo, Izvještaj revizije iz 2020. godine Zavoda zdravstvenog osiguranja je nebitan sa ove vremenske distance i isti je trebao razmatrati raniji saziv Skupštine ZDK. Zapravo, prošla je i druga revizija koja je potvrdila da su uvažene primjedbe ranije revizije. Praksa je da se Izvještaji revizije primaju k znanju, što je većina zastupnika u Skupštini i uradila. U Reviziji o radu Zavoda zdravstvenog osiguranja za 2020. je dato mišljenje sa rezervom.Skupština je primajući takvo mišljenje k znanju potvrdilo mišljenje Revizije i složilo se sa tim da su uočene nepravilnosti u radu Zavoda za 2020.

Drugo, sa čime treba upoznati javnost je činjenica da je Izvještaj o finansijskom poslovanju Zavoda za 2022.godinu prihvaćen od strane UO čiji je predsjednik upravo kadar Kasumovićeve BHI, da je prošao Vladu, da je usvojen od strane dvije skupštinske komisije i da je na kraju krajeva pozitivan.

Kada je u pitanju SDP ZDK mi ćemo i dalje poštovati sve što se usaglasimo, za ostalo ćemo imati svoj stav, kao i u ovom slučaju.

Optužbe gospodina Kasumovića da postoji nova većina u Skupštini ZDK su netačne, te pozivamo sve političke aktere da umjesto stanja konflikta i nepotrebnih sukoba, zajednički se okrenemo rješavanju životnih problema građana ZDK, za što smo i dobili povjerenje istih. Interesi građana ZDK trebaju biti ispred pojedinih ličnih sukoba i vođenja privatnih ratova.

Dodajmo i to da je današnja najava Miralema Galijaševića, predsjednik KO SDA, o intenziviranju razgovora s partnerima o novoj koaliciji u ZDK, samo želja i predstavlja istu onu priču koju je dotični iznosio u javnost i prilikom formiranje većine u Skupštini ZDK nakon održanih izbora.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.