KO SDP BIH Sarajevo

Najava aktivnosti povodom 9. maja

Kantonalni odbor SDP BiH Sarajevo u sklopu aktivnosti „Dani SDP-a“, povodom obilježavanja Dana pobjede nad fašizmom i Dana Evrope organizuje Svečanu sjednicu Kantonalnog odbora SDP Sarajevo, te zajedno sa SUBNOR-om Kantona Sarajevo podjelu letaka na INFO stolovima.

Dan pobjede nad fašizmom je jedan od najznačajnijih praznika u evropskom kalendaru, a s obzirom da označava prelomni trenutak u kojem je i definisan budući izgled Evrope, ovaj dan se ujedno obilježava i kao Dan Evrope. Ovo je dan kada su principi slobode, demokratije i ljudskog dostojanstva nadvladali zlo koje je propagirala fašistička filozofija.

Raspored aktivnosti povodom 9. maja:

09:00 – Polaganje vijenca i odavanje počasti – Vječna vatra

11:55 – INFO stolovi u saradnji sa SUBNOR-om Kantona Sarajevo (lokacije: Stari Grad i Centar – Tržnica,  Novo Sarajevo – Hoše komerc, i Ilidža – Mala Aleja)

Podjela poziva za okrugli sto na temu “Od mržnje do neofašizma” u organizaciji SUBNOR-a KS (Centar za djecu i omladinu, Novo Sarajevo, 11.05.2016. u 11:00 sati)

Informisanje o inicijativi poslanika u Predstavničkom domu PS BiH Denisa Bećirevića za promjenu naziva ulica u Mostaru

Podjela “ANTIFAŠIZAM” tableta

Podjela “Glasa slobode”

17:00 – Svečana sjednica KO SDP BiH Sarajevo – Dom policije, ulica Tina Ujevića 1.