Naglašavanje prirodnih zakona je put u fašizam

Povodom izjave Srđana Mazalice iz SNSD-a reagovao je delegat u Domu naroda PS BiH Denis Bećirović.

“Davati doprinos opstanku Bosne i Hercegovine znači protiviti se zakonima prirode – napisao je visoki funkcioner SNSD-a Srđan Mazalica.

Ovo je jedna od najskandaloznijih ocjena funkcionera SNSD-a. Zbog opasnosti ove teze dužan sam potcrtati sljedeće činjenice:

1. Davati doprinos opstanku Bosne i Hercegovine znači čuvati mir i sigurnost punopravne članice Ujedinjenih nacija – države Bosne i Hercegovine.
2. Davati doprinos opstanku Bosne i Hercegovine znači provoditi Dejtonski mirovni sporazum.
3. Davati doprinos opstanku Bosne i Hercegovine znači poštovati Ustav BiH.
4. Davati doprinos opstanku Bosne i Hercegovine znači uvažavati historijski individualitet i posebnost jedne od najstarijih država u jugoistočnoj Evropi.

Na kraju, da zaključim, isticanje “zakona prirode” nasuprot zakonima demokratske i pravne države predstavlja jednu od temeljnih karakteristika nacizma i fašizma.”

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.