Nikšić

Nadamo se da će uz podršku Vlade FBiH Larisa Cerić nastupiti na olimpijadi u Rio de Janeiru

Nikšić je čestitao Cerić i Crnogorcu osvajanje srebrene medalje na Evropskom prvenstvu u francuskom Montpelleru i treće mjesto na Grand Prixu u Budimpešti, te istaknuo da će Vlada FBiH, putem kompanija u većinskom državnom vlasništvu, nastaviti podržavati vrhunski sport da bi reprezentativci BiH na međunarodnim takmičenjima postizali što bolje rezultate.

Slika

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić primio je danas u Sarajevu najbolju bosanskohercegovačku džudistkinju Larisu Cerić i selektora reprezentacije BiH Branislava Crnogorca.

Nikšić je čestitao Cerić i Crnogorcu osvajanje srebrene medalje na Evropskom prvenstvu u francuskom Montpelleru i treće mjesto na Grand Prixu u Budimpešti, te istaknuo da će Vlada FBiH, putem kompanija u većinskom državnom vlasništvu, nastaviti podržavati vrhunski sport da bi reprezentativci BiH na međunarodnim takmičenjima postizali što bolje rezultate.

 – Ovo nije nikakav izdvojen rezultat, već predstavlja kontinuitet uspjeha koje postižete u džudo sportu, što je dokaz da ste uspostavili sistem i da on funkcioniše, te da na najbolji mogući način reprezentujete našu zemlju u Evropi i svijetu. Značajni rezultati se postižu i u fudbalu, rukometu, košarci, sjedećoj odbojci, što govori o snažnom uzletu bosanskohercegovačkog sporta. Mi ćemo, kao i do sada, nastaviti pružati podršku džudo sportu, što će nadam se, rezultirati Larisinim odlaskom na olimpijske igre – rekao je Nikšić.

Cerić je proteklim rezultatima ispunila normu za olimpijadu koja će biti održana u Rio de Janeiru 2016. godine, ali da bi zadržala takmičarsku formu i olimpijsku normu morat će u naredne dvije godine nastupati na jakim međunarodnim turnirima, zbog čega joj je potrebna podrška nadležnih institucija BiH.

– Nastupima na takmičenjima koja se boduju za olimpijadu već sam uspjela ispuniti olimpijsku normu. Da bih takve rezultate nastavila ostvarivati do olimpijade moram učestovati na jakim turnirima, za šta je potreba finansijska podloga – naglasila je Cerić.

Selektor Crnogorac je istakao da Cerić u ovom trenutku ima olimpijsku normu, ali da bez odlaska na velike turnire u naredne dvije godine do olimpijskih igara u Rio de Janeiru neće moći zadržati mjesto koje vodi na najveću smotru sportista svijeta, te zahvalio na dosadašnjoj podršci Vlade FBiH i onoj koju očekuje. 

– Na temelju Larisinih rezultata možemo reći da smo na dobrom putu da se u Riju borimo za olimpijsku medalju – istaknuo je Crnogorac.

Bh. reprezentativka je srebro s Evropskog prvenstva dodala bogatoj kolekciji trofeja, među kojima se nalaze titula svjetske juniorske prvakinje iz 2009. i evropske prvakinje do 23 godine iz 2012., te bronza s Mediteranskh igara u Mersinu.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.