Bijedić

Nacrt zakona o javno-privatnom partnerstvu trebao bi omogućiti da se ne zadužujemo

Federalni ministar prometa i komunikacija Enver Bijedić u izjavi za Agenciju FENA kazao je da se ovim nacrtom zakona pokušava napraviti zakonski okvir da bi se u BiH doveli strani investitori, a „građani Federacije BiH bi trebali najviše profitirati

Slika

Predstavnički dom Federalnog parlamenta danas je usvojio Nacrt zakona o javno-privatnom partnerstvu, koji je predložila Vlada FBiH. 

Federalni ministar prometa i komunikacija Enver Bijedić u izjavi za Agenciju FENA kazao je da se  ovim nacrtom zakona pokušava napraviti zakonski okvir da bi se u BiH doveli strani investitori, a „građani Federacije BiH bi trebali najviše profitirati“, jer „ćemo dobiti ceste bez zaduživanja“. 

-Suštinski, ako hoćemo da pravimo velike infrastrukturne sisteme kao naprimjer dionicu autoceste gdje bismo doveli neku kompaniju iz inostranstva koja je u finansijskoj mogućnosti da napravi autocestu, i da onda duži niz godina oni naplaćuju korištenje te autoceste i na taj način vrate uložena sredstva. To je suština ovog zakona uz to da ima i druge oblasti poput zdravstva… – ističe Bijedić. 

Glavna ideja je, naglašava, da bi građani Federacije BiH dobili infrastrukturne projekte da se „mi ne zadužujemo- da ne dižemo kredite“. 

-To bi se riješilo po principu da ćemo dati velikim kompanijama, registrovanim na Zapadu koje imaju 70 do 100 hiljada zaposlenih, a nemaju dovoljno posla, da rade u BiH, odnosno izgrade neki infrastrukturni objekt -rekao je Bijedić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.