Način na koji djeluje nova većina u Općinskom vijeću nije u skladu sa zakonom

Vijećnici Socijaldemokratske partije (SDP) nisu dobili poziv da sudjeluju u radu Kolegija Općinskog vijeća (OV), koji je pripremao dnevni red za sjednicu koja je održana jučer čime je, tvrde, prekršen Statut Općine Bugojno, Poslovnik o radu OV-a i Etički kodeks izabranih zvaničnika.

Tim povodom, Klub vijećnika SDP-a poziva načelnika i predsjedavajućeg OV-a Bugojno da u budućem radu poštuju Statut Općine i Poslovnik o radu OV-a.

Vijećnici SDP-a ističu da ne žele opstruirati Vijeće, ali da neće sudjelovati u njegovom radu sve dok ne dobiju tumačenje nadležnih organa na svim nivoima, od kojih su zatražili preispitivanje zakonitosti rada OV-a, odnosno načina na koji je imenovano novo rukovodstvo OV-a, iz reda SDA i HDZ-a.

– Činjenica je da u OV-u Bugojno postoji nova većina, i to nije sporno. Ali, način na koji djeluju nije u skladu sa zakonom – kaže se u saopćenju  Kluba vijećnika SDP-a.

Izvor: Fena

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.