Načelnik Jablanice Damir Šabanović podnio krivičnu prijavu protiv Milorada Dodika!

Načelnik Jablanice Damir Šabanović podnio je krivičnu prijavu protiv Milorada Dodika zbog opstrukcije korištenja helikoptera Oružanih snaga BiH na gašenju požara u Jablanici.
Podsjećamo, Dodik nije dao saglasnost na korištenje helikoptera za gašenje požara koji su zahvatili Jablanicu u augustu prošle godine.

“Na poziv Državne agencije za istrage i zaštitu – SIPE dao sam iskaz u svojstvu podnosioca krivične prijave protiv člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Milorada Dodika. Kao što ste već upoznati, prijavu sam podnio zbog onemogućavanja/svjesne opstrukcije angažmana helikoptera Oružanih snaga BiH na gašenju požara u našoj Općini, na širem lokalitetu Komadinovog vrela u 8. mjesecu prošle godine.

Kako sam i tada isticao, šume su imovina države Bosne i Hercegovine i veoma važan resurs za život ljudi, te zbog toga moraju biti zaštićene. Sve opstrukcije u procesu zaštite moraju biti sankcionisane, a oni koji ih vrše pozvani na odgovornost, bez obzira na funkciju i položaj u društvu.

Očekujem da istražni i pravosudni organi postupak provedu do kraja, te da sankcionišu sve one koji činjenjem ili nečinjenjem ugrožavaju državnu, našu imovinu”, stoji u izjavi Šabanovića prilikom podnošenja prijave.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.