Gračanica

Načelnik Helić posjetio radnike Fortune

Općinski načelnik Nusret Helić je posjetio radnike Fortune koji već mjesec dana kampuju pred kapijom ove firme. Prisutnim radnicima je rekao da je i ranije pokušavao da nađe rješenje ovog problema iako Općina nema nadležnosti za isti – tražio je sastanak sa vlasnicima Fortunata i Fortexa do kojih nije mogao doći kako bi uz njihovu pomoć zbrinuli radnike koji su ostali bez posla i staža ali se nada da će u što skorijem periodu održati sastanak s njima na koji će biti pozvani i predstavnici obespravljenih radnika.

Radnici su iznijeli svoje probleme i zahtjeve i zamolili načelnika da uradi sve što je u njegovim mogućnostima, kako bi se njihovo stanje što prije riješilo. Smatraju da bi se stanje moglo u periodu od godinu do dvije riješiti ukoliko se ispoštuju njihovi zahtjevi.
Načelnik je za najugroženije radnike ponudio jednokratne novčane pomoći te je dogovoreno da održi sastanak sa Predsjednikom Kantonalnog suda i sazna kakve su mogućnosti za dodjeljivanje stečajnoj upravnika kojeg zahtjevaju i traže radnici.

„Ja sam došao evo kao čovjek da vidim kakvi su problemi i šta mi možemo riješiti. Došao sam da razgovaram, da s vama, ako treba sjedim tu, da ganjamo šta treba. Rješenje vašeg problema nije Općina, ali uradit ću ono što je do mene“, rekao je načelnik Helić u svom obraćanju radnicima, te im uručio skromno osvježenje.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.