Živinice

Načelnik Hasan Muratović podržao sve zahtjeve radnika Konjuha

Predstavnici radnika imali su sastanak sa općinskim načelnikom Hasanom Muratovićem, koji je podržao njihove zahtjeve

Slika

Radnički protesti u Tuzlanskom kantonu nastavljeni su danas u Živinicama gdje su se obespravljenim radnicima Fabrike namještaja Konjuh pridružili radnici iz Tuzle, Gračanice, Banovića.

Dio radnika se jutros, kao i svake srijede, okupio ispred Kantonalnog suda i Kantonalnog tužilaštva TK, a onda su se odlučili na odlazak u Živinice.

Predstavnici radnika imali su sastanak sa općinskim načelnikom Hasanom Muratovićem, koji je podržao njihove zahtjeve.

"Od nadležnih institucija, prije svega Vlade TK, tražit ćemo da se preispita privatizacija i otkup većinskog paketa dionica u Konjuhu. Na narednoj sjednici Općinskog vijeća usvojit ćemo izmjene odluke o građevinskom zemljištu tako da će zemljište u vlasništu Konjuha biti u prvoj kategoriji i neće se prodavati u bescjenje. Također, podržavamo i zahtjeve boračkih organizacija i neformalnih gripa građanja o smanjenju svih troškova i zaživljavanju veće socijalne pravde na ovom području", rekao je načelnik Hasan Muratović.

Predsjednik Sindikata Fabrike namještaja Konjuh Mevludin Trakić bio je zadovoljan ishodom sastanka, a naglasio je kako niko ne smije razjediniti radnike u borbi za njihova prava.

"Dobili smo obećanje od načelnika da će nas podržavati. Ukoliko to ne bude sproveo u djelo mi ćemo vas o tome obavjestiti. Mi ostajemo jedinstveni i nastavljamo svake srijede borbu za svoja prava", rekao je Trakić.

Radnici iz drugih preduzeća ponovili su kako traže uvezivanje radnog staža, izmirivanje doprinosa i reviziju privatizacije.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.