Načelnik Bosanske Krupe Armin Halitović izabran za člana Predsjedništva Saveza općina i gradova FBiH

Nedavno je održana je Izborna Skupština Saveza općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine (SOGFBIH) u Neumu.

Ovom prilikom izabrani su predstavnici tijela i organa Saveza općina i gradova FBiH. Ispred općina i gradova Unsko-sanskog kantona, u Predsjedništvo Skupštine Saveza općina i gradova FBiH izabran je načelnik općine Bosanska Krupa Armin Halitović.

Savez općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine je samostalna organizacija dobrovoljno udruženih općina i gradova u Federaciji Bosne i Hercegovine, osnovana u cilju razvoja lokalne samouprave i unapređenje i zaštite njihovih zajedničkih interesa. Od 2008.godine Savez broji 79 članica od 80 jedinica lokalne samouprave u Federaciji BiH