Sarajevo

Načelnik Bećirević posjetio pravoslavne vjernike povodom Božića

Tom prilikom je načelnik Bećirević uručio porodicama pakete sa osnovnim prehrambenim artiklima, kako bi im obogatio prazničnu trpezu, saopćeno je iz Općine Centar.

Slika

Povodom pravoslavnog Božića načelnik Općine Centar Sarajevo Dževad Bećirević je, zajedno sa svojim saradnicima danas posjetio 40 porodica pravoslavne vjeroispovjesti koji žive na području Centra. 

Tom prilikom je načelnik Bećirević uručio porodicama pakete sa osnovnim prehrambenim artiklima, kako bi im obogatio prazničnu trpezu, saopćeno je iz Općine Centar. 

Jedna od posjećenih porodica je i Nedeljka Đokanovića, koja živi na Kromolju. 

– Današnja načelnikova posjeta za naš najveći i najsvečaniji praznik nam puno znači. Kao čovjek iz naroda načelnik Bećirević je pokazao veliko poznavanje običaja koje praktikuju vjernici koji slave pravoslavni Božić. Općina Centar je uvijek imala puno razumijevanja za svoje građane svih konfesija posebno za povratnike – kazao je Nedeljko. 

Pakete sa hranom je obezbijedila Narodna kuhinja "Stari Grad" sa upraviteljicom Zilhom Šetom, dok je Služba za lokalnu samoupravu napravila spisak ovih porodica iz svih 15 mjesnih zajednica općine Centar, od kojih je veliki broj starih i iznemoglih lica koje žive sami. 

Ovakva akcija je također provedena i povodom katoličkog Božića, kada je načelnik Bećirević 26. decembra 2013. godine posjetio 30 najugroženijih porodica katoličke vjeroispovjesti sa područja Centra i uručio im pakete sa osnovnim prehrambenim artiklima.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.