Vidović

Na vanrednoj sjednici sagledavanje stanja sigurnosti u FBiH

Trebale bi biti predložene mjere koje bi poduzeo Parlament FBiH u okviru ustavne nadležnosti oba doma, a u cilju nadogradnje zakonske regulative u različitim oblastima kako bi smo imali što efikasnije postupanje nadležnih organa u bilo kojim kriznim situacijama u Federaciji BiH

Slika

Kolegij Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH očekuje da se u utorak, 25. februara, na vanrednoj sjednici Predstavničkog doma Federalnog parlamenta, koja će biti fokusirana na stanje sigurnosti u FBiH u okviru aktuelnih događanja, uključi i Vlada Federacije BiH radi pripreme analize stanja sigurnosti – rekao je danas za Agenciju FENA Tomo Vidović, predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta FBiH.

U okviru interresornih aktivnosti, prije svega resora unutrašnjih poslova, resora pravde, resora rada i socijalne politike i resora prometa, Vidović također očekuje da se sagledaju sva događanja u okviru uzročno- posljedičnog sagledavanja stanja.

– Na osnovu toga trebalo bi biti predložene mjere, koje bi poduzeo Parlament FBiH u okviru ustavne nadležnosti oba doma, a u cilju nadogradnje zakonske regulative u različitim oblastima kako bi smo imali što efikasnije postupanje nadležnih organa u bilo kojim kriznim situacijama u Federaciji BiH – istakao je Vidović.

S druge strane, „treba da se dograđuju zakonska rješenje u okviru zahtjeva, koji su u domenu socijalnih i ekonomskih pitanja istaknutih na proteklim okupljanima građana“.

Na taj način bi se, po riječima predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, u okviru funkcionalnih nadležnosti tijela u Federaciji BiH imala opravdana svrha razmatranja ovih pitanja na vanrednoj sjednici.

Zbog ujednačenog pristupa, pogotovo u kontekstu očekivanog prijedloga mjera i aktivnosti, koje Federalni parlament treba preduzeti iz svoje nadležnosti, Vidović izražava očekivanje da se i dva dana kasnije nakon što Predstavnički dom  razmotri analizu sigurnosnog stanja u Federaciji, o istoj temi raspravlja na sjednici Doma naroda Parlamenta FBiH.

– Nužno je da svi zakoni budu doneseni u istovjetnom tekstu na sjednicama Predstavničkog i Doma naroda Parlamenta FBiH – kazao je u izjavi za Fenu Tomo Vidović, predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta FBiH.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.