Sjednica Predsjedništva SDP BiH

Na svečanoj akademiji u Banja Luci SDP BiH obilježava 108. godina postojanja

Na sjednici Predsjedništva Socijaldemokratske partije BiH najavljeno je održavanje Svečane akademije povodom obilježavanja 108. godina od nastanka SDP BiH, koja će se 29. juna održati u Narodnom pozorištu u Banja Luci.

Ovaj događaj je kontinuitet rada i djelovanja SDP-a na čitavom prostoru Bosne i Hercegovine, koji tokom godina svog postojanja nije odustao od borbe za radnička, građanska, ekonomska i ljudska prava svih stanovnika naše države.

Članovi Predsjedništva su podržali poduzimanje daljih mjera na približavanju ljevice u BiH. Izraženo je uvjerenje da zajednički nastup ljevice ujedno znači i izvjesniju izbornu pobjedu nad nacionalističkim strankama. Na sjednici su članovi informisani o sastanku delegacija SDP-a i Demokratske fronte, na kojem su dogovoreni dalji koraci zajedničkog djelovanja.

Nedavno izlaganje predsjedavajućeg Vijeća ministara Denisa Zvizdića pred poslanicima Evropskog parlamenta u Briselu, koji je u svom izlaganju BiH, maltene, uporedio sa Švicarskom, članovi Predsjedništva smatraju samo još jednim dokazom kako aktuelna vlast živi van okvira bh. stvarnosti. Očigledno je kako kadrovi SDA nastavljaju promovirati obećanja bez pokrića i nevidljive infrastrukturalne projekte, čime žele da građani vjeruju njima, a ne svojim očima.

Osuđen je i nedavni istup Dragana Čovića na konferenciji o naslijeđu Međunarodnog suda za bivšu Jugoslaviju. Njegov pokušaj političke zloupotrebe skupa i dijeljenja lekcija o tome kako bi i kome Međunarodni sud za ratne zločine trebao suditi predstavlja diplomatski skandal i sramotu za BiH i njene građane.

Čovićeva odbrana udruženog zločinačkog pothvata poduzetog protiv stanovništva države, koju i sam formalno predstavlja, najbolje oslikava anticivilizacijsku prirodu politike HDZ-a BiH.

Predsjedništvo SDP BiH je iskazalo uvjerenje da će uskoro doći vrijeme kada će i domaće pravosudne institucije procesuirati vođe nacionalističkih stranaka koji provode poslijeratni udruženi zločinački pothvat pljačkanja i siromašenja građana i rasparčavanja države BiH.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.