Saša Magazinović

Na snazi je udruženi nacionalistički poduhvat

Zastupnik Socijaldemokratske partije (SDP) u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Saša Magazinović današnju situaciju nazvao je udruženim nacionalističkim poduhvatom.

Na taj način je prokomentirao činjenicu da danas nije bilo kvoruma za održavanje sjednice Doma na kojoj se trebalo razgovarati o “ratnohuškačkim izjavama predsjedavajućeg Predsjedništva BiH i predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA) Bakira Izetbegovića”.

Magazinović je ocijenio da će nacionalističke stranke pokušati sve ne bi li skrenule pažnju s tema koje su životno važne, a i surađivat će međusobno bez obzira kako to predstavljale u javnosti.

Zbog toga je SDP-e, uz još nekoliko parlamentarnih stranka u Domu, zatražio hitnu sjednicu, ali ne o nečijim izjavama nego o temi “Izvještaj Evropske komisije o BiH 2018.”, o čemu, kaže Magazinović, treba da se raspravlja u državnom parlamentu.

Inicijativu za hitnu sjednicu podnio je Klub Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), a hitnu sjednicu sazvao je predsjedavajući Doma Mladen Bosić (Srpska demokratska stranka – SDS), a sve uz obrazloženje da su Izetbegovićeve izjave o proizvodnji oružja u BiH “ratnohuškačke”.

Fena

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.