OO SDP Hadžići

Na sjednici Općinskog vijeća Hadžići opet prekršen Ustav FBiH

Iz SDP-a Hadžići istiću da je na danas održanoj sjednici Općinskog vijeća po drugi put prekršen Ustav FBiH, Ustav Kantona Sarajevo, te Statut Općine Hadžići.

Navode da je pomenutim aktima jasno definisano da predsjedavajući i načelnik Općine ne mogu biti iz reda istog Konstitutivnog naroda, odnosno iz reda Ostalih.

“S obzirom na to da u Općinskom vijeću Hadžići ima izabranih nebošnjaka, današnjim izborom predsjedavajućeg iz reda bošnjačkog naroda, prekršen je Ustav Federacije poglavlje VI član 1, Amandman na član 37 Ustava Kantona Sarajevo, te član 28 Statuta Općine Hadžići. Jasno je da je politička trgovina postala pravilo SDA kao i njihovih političkih podanika (S BiH, BPS i od danas Platforma za progres), te da se na Ustav i Zakon pozivaju samo onda kada je to u njihovom interesu”, rekli su.

Ističu da su, oni koji su se predstavljali dijelom promjena, danas pokazali da su “dio onih struktura koji našu državu i općinu drže kao tamni vilajet”.

“Ostat ćemo fokusirani da djelovanje u interesu građana Općine Hadžići, ali svakako i nastaviti pravnu bitku kako bismo građanima pokazali da SDA sa svojim trabantima nije ništa drugačija od onih političkih stranaka koji negiraju Ustavno-pravni poredak Bosne i Hercegovine”, zaključeno je iz SDP-a Hadžići.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.