Aner Žuljević

Na sjednici Doma naroda što hitnije raspravljati o Prijedlogu rezolucije boraca

Delegat Socijaldemokratske partije BiH u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Aner Žuljević uputio je danas Prijedlog za dopunu dnevnog reda za sjednicu Doma naroda, koja bi trebala biti održana 15. septembra. U Prijedlogu se traži da se na sljedećoj sjednici Doma raspravlja o Prijedlog rezolucije branilaca/branitelja.

„Uzimajući u obzir činjenicu da je Savjet branilaca/branitelja FBIH 27. juna ove godine u Parlament FBiH dostavio prijedlog rezolucije, smatramo da je nekorektno da na zakazanoj 15. redovnoj sjednici, koja je planirana 15. septembra, ista nije uvrštena na dnevni red Doma naroda PFBIH.

Borci/branitelji ove zemlje su došli u poziciju da čekaju tri mjeseca da se razmatra prijedlog njihovog akta, što predstavlja neviđenu sramotu i, u najmanju ruku, nedostojno i nepristojno ponašanje onih koji su po poslovniku zaduženi za usaglašavanje Dnevnog reda sjednica.

Očigledno je da se već mjesecima raznim političkim manipulacijama osporavaju poslovničke odredbe, kada je u pitanju predmetna boračka rezolucija, te stoga smatramo kako apsolutno niko nema funkcionalno pravo u okviru rukovodstva da se postavi iznad akta koji reguliše međusobna prava i obaveze kako delegata, kao i zainteresovane javnosti.

S obzirom je i Vama više nego jasno da su svi predviđeni poslovnički uslovi, kao i rokovi, ispunjeni, ovaj dopis predstavlja Zahtjev za dopunu dnevnog reda 15. redovne sjednice zakazane za 15. septembar sa tačkom: Prijedlog rezolucije branilaca/branitelja“, navodi se u prijedlogu Žuljevića.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.