Miladin Vidaković

Na referendum o nezavisnosti BiH izašao je i veliki broj Srba

Predsjednik Srpskog građanskog vijeća Miladin Vidaković je povodom velikog praznika, Dana nezavisnosti, kazao za Avaz.ba kako je za njega 1. mart jedan od najznačajnijih datuma u historiji ove zemlje.

– Izlaskom na referendum 1992. godine i izjašnjavanjem 64 posto građana BiH o nezavisnosti za suverenu državu, potvrda je onoga što je svojevremeno 25. novembra na zasjedanju ZAVNOBIH-a izražen stav da je Bosna i Hercegovina i srpska, i hrvatska i muslimanska. U takvoj državi svi smo poželjeli i danas želimo da živimo, svi mi. Želja mi je da se ovaj praznik obilježava na svakom pedlju naše domovine – kazao je Vidaković.

Naš sagovornik nam je naglasio da je na referendumu održanom 1992. godine izašao i značajan broj Srba.

– Danas se to zanemaruje i oni koji žele da ruše i destabiliziraju BiH kažu da je to bio izraz volje dva naroda. Ja i sada tvrdim da je to bio izraz i značajnog dijela srpskog naroda, dakle svih naroda u BiH – zaključio je Vidaković.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.