OO SDP Čapljina

Na primjeru kompanije Lasta, država opet ne štiti svoje građane

Sumnjivim privatizacijama, u čiju ispravnost nas vladajući godinama pokušavaju uvjeriti, njihovi odabrani tajkuni nastavljaju se obračunavati s nemoćnim radnicima. Očigledno je da Reformska agenda daje sve bolje i sve vidljivije rezultate.
Najnoviji dokaz tome je i da Lasta Čapljina, koja kao firma više ne postoji, odnosno, prestala je sa radom. Bez ikakvog objašnjenja od strane poslodavca, radnici, čiji je prosjek 50 godina, su, jednostavno, poslani kućama.
Tražimo od nadležnih organa ove države da, bez obzira na to što trenutno nema nikakvih izbora na vidiku, zaštite osnovna radnička prava i da preispitaju poteze vlasnika, jer ponovo svjedočimo klasičnom ponižavanju radnika. Postoji li više iko u ovoj državi ko će zaštiti radnike, kazniti bahatost novokomponovanih lidera, kabaretske poglede, emotivno disfunkcionalne izjave i javno cerekanje građanima u lice?
Nevjerovatno je da nakon tolike devastacije privrede u Hercegovačko-neretvanskom kantonu imamo ponovo istu situaciju u kojoj država ne želi da zaštiti svoje građane.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu