Na prijedlog Duraković Skupština KS osudila kampanju koja se vodi protiv prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića

Na prijedlog Jasne Duraković zastupnice SDP-a u Skupštini KS usvojena je Deklaracija koja kaže:

U teškim trenucima za zdravstvo Kantona Sarajevo, dodatno pogoršanim pandemijom korona virusa kada nam je zdravstveni devastiran, a svaki zdravstveni radnik potreban, naročito stručnjak koji je svojim dugogodišnjim radom bio na usluzi pacijentu, Skupština Kantona Sarajevo oštro osuđuje kampanju koja se vodi protiv prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića i daje mu punu podršku u njegovoj borbi za dobro pacijenta, te u obnovi i jačanju zdravstvenog sistema Kantona Sarajevo.

Na ovu inicijativu data je intervencija u smislu da se preformuliše riječ “devastiran” na što je zastupnica Duraković pristala. Potom je sugerisano da se modificira tekst na način da se dodaju na ovu Deklaraciju i medicinski radnici koji su išli u Sandžak i svi drugi medicinski radnici koji su na dispoziciji u ovom periodu, što podnosioc inicijative nije prihvatio.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu