20 godina od genocida

Na prijedlog Denisa Bećirovića 25 poslanika uputilo pismo Generalnom sekretaru Ujedinjenih nacija

Poštovani gospodine Generalni sekretaru,

Vaša Ekselencijo,

 Prošlo je dvadeset godina od genocida nad Bošnjacima u Srebrenici.

I ovog jedanaestog jula mnoge žrtve će naći svoj konačni smiraj u mamorijalnom centru u Potočarima, a porodice, rodbina, prijatelji i veliki broj dobronamjernih ljudi će odati počast žrtvama najvećeg stradanja u novijoj istoriji svijeta.

Dozvolite da vas upoznamo da je dvadeset pet poslanika Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine iz svih konstitutivnih naroda i iz reda ostalih nedvojbeno dalo podršku inicijativi Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske za usvajanje Rezolucije o genocidu nad Bošnjacima u Srebrenici.

Uvjereni smo da će pravdoljubivi svijet poučen odlukom Međunarodnog suda pravde u Hagu, ali i opredijeljen za izgradnju pravednije i bolje budućnosti za sve građane svijeta, prepoznati i prihvatiti one vrijednosti koje čovječanstvo treba da učini mnogo humanijim i pravednijim.

Želimo vam, Ekselencijo, i ovom prilikom izraziti naše najiskrenije uvažavanje i uputiti vam Zaključke koje podržava i koje je potpisala većina poslanika ovog Doma.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.