KO SDP HNK

Na predstojećoj sjednici Skupštine HNK poslati poruku suživota i tolerancije

Ovim putem želimo skrenuti pažnju javnosti na predstojeću sjednicu Skupštine HNK, zakazanu za srijedu, 27.09.2017. godine, a na kojoj se ponovno na dnevnom redu nisu našli ustavni amandmani o konstitutivnosti srpskog naroda u Hercegovačko-neretvanskom kantonu. Klub zastupnika SDP BIH će na sjednici predložiti izmjene dnevnog reda i tražiti neodložno uvrštavanje ove tačke za koju smatramo da je već odavno trebala biti razmatrana, a amandmani usvojeni.

Očekujemo od svih političkih subjekata koji participiraju u radu Skupštine HNK da podrže usvajanje ovih amandmana i na taj način sugrađanima srpske nacionalnosti omoguće ustavom i formalno-pravnu ravnopravnost. Na taj način bi se poslala i poruka suživota i tolerancije, a takve poruke su prijeko potrebne u vremenu stalnih političkih napetosti i svjesnog podizanja nacionalnih tenzija.

Želimo upoznati javnost da je i Visoki predstavnik gospodin Valentin Inzko, također, svojim pismom zastupnicima u Skupštini HNK, zatražio neodložno usvajanje ovih amandmana.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.