Na poziv predsjednika Macrona: Benjamina Karić stigla u Francusku na Pariški mirovni forum

Na poziv Emmanuela Macrona, predsjednika Republike Francuske, gradonačelnica Grada Sarajeva Benjamina Karić učestvuje na Pariškom mirovnom forumu, koji okuplja šefove država, vlada i međunarodnih organizacija iz cijelog svijeta.

Gradonacelnica se u Parizu sastala sa senatorima, održani su sastanci sa Isabelle Dumont, političkom savjetnicom francuskog predsjednika za Balkan, Martom de Cidrac, senatoricom i predsjednicom Asocijacije prijateljstva Francuska/Zapadni Balkan i Christophe Chaillou-om, generalnim direktorom francuske asocijacije Vijeća evropskih općina i regija.

“Tokom vrlo sadržajnih razgovora, predočila sam im važna aktuelna pitanja za našu državu, grad ali i ono na čemu zajednički želimo raditi za dobrobit naših građana”, kazala je gradonačelnica Karić.

Inače, u fokusu ovogodišnjeg četvrtog izdanja Foruma je poticanje sveobuhvatnijeg oporavka i nuđenje inicijativa za bolje suočavanje s globalnim izazovima i globalnim zajedničkim dobrima.

klix.ba