Na poziv predsjednika Macrona: Benjamina Karić stigla u Francusku na Pariški mirovni forum

Na poziv Emmanuela Macrona, predsjednika Republike Francuske, gradonačelnica Grada Sarajeva Benjamina Karić učestvuje na Pariškom mirovnom forumu, koji okuplja šefove država, vlada i međunarodnih organizacija iz cijelog svijeta.

Gradonacelnica se u Parizu sastala sa senatorima, održani su sastanci sa Isabelle Dumont, političkom savjetnicom francuskog predsjednika za Balkan, Martom de Cidrac, senatoricom i predsjednicom Asocijacije prijateljstva Francuska/Zapadni Balkan i Christophe Chaillou-om, generalnim direktorom francuske asocijacije Vijeća evropskih općina i regija.

“Tokom vrlo sadržajnih razgovora, predočila sam im važna aktuelna pitanja za našu državu, grad ali i ono na čemu zajednički želimo raditi za dobrobit naših građana”, kazala je gradonačelnica Karić.

Inače, u fokusu ovogodišnjeg četvrtog izdanja Foruma je poticanje sveobuhvatnijeg oporavka i nuđenje inicijativa za bolje suočavanje s globalnim izazovima i globalnim zajedničkim dobrima.

klix.ba

 

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.