Saša Magazinović

Na političkoj sceni imamo mnogo kukavica

Da je izazivanje vještačke krize i vešto „plivanje“ u njoj odavno model po kome funkcioniše politički sistem BiH ne kriju ni sami političari.

– Na političkoj sceni BiH imamo jako puno kukavica koje nemaju hrabrosti da ono o čemu međusobno razgovaraju saopšte i javnosti. Primjer su političari koji u javnosti iznose stav da su protiv ulaska BiH u NATO, a kada sjedimo iza kamera kažu: naravno da sam za članstvo u NATO, jer ne želim da moje dijete sutra nosi pušku. Isto tako je i sa mnogim drugim pitanjima gde je jedna priča kada su upaljene kamere, a druga kada su ljudi sami. Izostanak elementarne političke hrabrosti je nešto čije posljedice trpi čitava država i njeni građani, koje svakodnevno lažu oni koji ih predvode – kaže za „EuroBlic“ poslanik SDP BiH u parlamentu BiH Saša Magazinović.

U tom kontekstu, dodaje Magazinović, treba tumačiti i česte političke krize koje nam se dešavaju, jer su upravo one pokriće za nerad političara.

– Nekada su te krize proizvedene upravo da se ništa ne bi uradilo. Imamo sada, recimo u proceduri Izborni zakon BiH koji je predložio HDZ, koji je, valjda je to svakome jasno, predložen upravo da ne bi bio usvojen. On je tu čisto da stoji kao tema i ne dozvoljava da se bilo šta drugo radi po tom pitanju – tvrdi Magazinović.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.