Na osnovu prijave Benjamine Karić Tužilaštvo BiH pokrenulo proces u slučaju “Sarajevo Safari”

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić obavijestila je javnost kako je Tužilaštvo Bosne i Hercegovine otvorilo predmet u vezi s dokumentarnim filmom Sarajevo Safari, odnosno protiv NN lica sa nepoznatom inostranom adresom stanovanja i odgovornih lica tzv. Vojske Republike Srpske.

– Određen je postupajući tužilac u Posebnom odjelu za ratne zločine, koji će u narednom periodu, zajedno s partnerskim institucijama i agencijama, poduzeti potrebne mjere radi provjera navoda iz prijave. Nakon donošenja tužilačke odluke, o istoj ćete, kao podnositeljica prijave, biti pismeno obaviješteni – navodi se u odgovoru Tužilaštva BiH gradonačelnici Sarajeva.

Naime, Karić je podnijela krivičnu prijavu prije nešto više od mjesec dana.

– Kao što sam i obećala, podnijela sam krivičnu prijavu protiv NN lica koja su sijala smrt po Sarajevu i njihovih pomagača, te odgovornih lica agresorske vojske. Smatram ispravnim i svojom obavezom ovako reagirati na iznesene činjenice u dokumentarnom filmu “Sarajevo safari” režisera Mirana Zupaniča prema kojem su strani državljani – “lovci na ljudske glave” plaćali da tokom sarajevske opsade pucaju po nedužnim civilima – navela je ona tom prilikom.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.