SDP Stari Grad Sarajevo

Na okruglom stolu predstavljen Pravilnik o Fondu za mobilnost mladih

Pravilniku o Fondu za mobilnost mladih bio je tema Okruglog stola održanog sinoć u prostorijama SDP Stari Grad Sarajevo. Starogradski socijaldemokrati izborili su se za izdvajanje sredstava u Budžetu Općine Stari Grad Sarajevo, a ovim Pravilnikom želi se regulisati način izdvajanje i apliciranja za sredstva iz Fonda. Uvodna izlaganja dali su vijećnici SDP BIH Anisa Bašović i Irfan Čengić.

Okruglom stolu se odazvao veći broj mladih osoba iz Starog Grada, predstavnika nevladinih organizacija, te vijećnika iz drugih općina koji su došli zainteresovani da slične odluke i pravilnike pokušaju preslikati na svoju općinu. Na veliko zadovoljstvo organizatora interesovanje su pokazali i vijećnici iz drugih ljevičarskih i građanskih opcija u Starom Gradu, tačnije vijećnici Prve nezavisne liste, Demokratske fronte, Naša Stranke i nezavisni vijećnici. Diskusije su bile veoma plodne i korisne, dato je skoro deset sugestija i korekcija koje će biti uključene u tekst Pravilnika.

Fond za mobilnost mladih u Starom Gradu iznosi ukupno 5.000 KM, a iz njega mladi mogu finansirati troškove putovanja na edukacije, seminare i treninge, konferencije i slične skupove, odlazak na stručna usavršavanja, odlazak na takmičenja, itd. Uslov za apliciranje je da su mladi sa prebivalištem u Starom Gradu, da su državljani BiH i da imaju između 15 i 30 godina.

Iz Fonda sredstva se daju do 100 KM za putovanja unutar BiH, do 200 KM za putovanja u zemlje regiona i do 300 KM za putovanje u inostranstvo. Bitno je napomenuti da za sredstva ne mogu aplicirati organizacije, nego pojedinci. Prema Pravilniku zahtjev se podnosi Komisiji za pitanja mladih koja je nadležna za donošenje odluka i raspolaganje sredstvima iz Fonda za mobilnost mladih. Jedna osoba može aplicirati samo jednom u toku godine, a obavezna su pravdanja svih sredstava koje dobije iz Fonda.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.