Damir Hadžić

Na jesen ove godine otvara se novi Centar oblasne kontrole BiH

Novi BH ACC centar će u prvo vrijeme pružati usluge vazdušnog saobraćaja (ATS) nad dijelovima sarajevskog područja letnih informacija (FIR) sve do FL325, dok će se za preostale dijelove vazdušnog prostora kao i vazdušni prostor iznad FL325

Slika

Ministar komunikacija i prometa BiH Damir Hadžić nedavno je dobio pismo od strane EUROCONTROL-a, u kome je obaviješten da su se predstavnici nadležnih organa civilne avijacije BiH, Hrvatske, Crne Gore i Srbije i njihovi pružaoci usluga vazdušne plovidbe (BHANSA, Croatia Control i AMATSA), zajedno sa EUROCONTROL-om i njegovim Mrežnim menadžerom, dogovorili da u jesen ove godine krenu sa otvaranjem novog Centra oblasne kontrole BiH.

Novi BH ACC centar će u prvo vrijeme pružati usluge vazdušnog saobraćaja (ATS) nad dijelovima sarajevskog područja letnih informacija (FIR) sve do FL325, dok će se za preostale dijelove vazdušnog prostora kao i vazdušni prostor iznad FL325, ATS usluge nastaviti pružati iz ACC u Beogradu i Zagrebu.

„Sve uključene strane dogovorile su se da novi BH ACC centar počne sa radom do sredine septembra ove godine, na osnovu zajednički dogovorenog Plana tranzicije, kojim će se detaljno obuhvatiti svi operativni aspekti i koji će trajati do 30. novembra ove godine. Otvaranje novog BH ACC centra je rezultat intenzivnog i uspješnog rada svih uključenih strana“, naglašava Hadžić.

EUROCONTROL je fokusiran na koordinaciju svih sigurnosnih, tehničkih i operativnih aspekata osiguravajući da se poremećaji u mreži upravljanja vazdušnim uslugama svedu na minimum tokom faze tranzicije.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.