Damir Filipović

Na izbornim listima za lokalne izbore minimalno 40 posto mladih

Na posljednjoj sjednici Glavnog odbora Socijaldemokratske partije BiH usvojen je Pravilnik o kandidovanju na lokalnim izborima 2016. godine kojim je, između ostalog, predviđeno da na listama za lokalne izbore mora biti zastupljeno minimalno 40 posto mladih, što je bila jedna od inicijativa Foruma mladih SDP BiH. (FOM SDP BiH)

„Jedna trećina članstva SDP BiH su mladi, koji su velikim dijelom nosioci procesa i jedan od glavnih stubova Socijaldemokratske partije. Obzirom na ovu ulogu mladih u SDP-u, bilo je potrebno obezbijediti veću zastupljenost na listama, kako bi se mladima pružila prilika da ne budu “irgeti” politike već sudionici. U ovoj inicijativi veliku ulogu imao je predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić, koji je bio jedan od njenih inicijatora.

Drago mi je da smo naišli na razumijevanje starijih kolega, te da smo uspjeli u nastojanju da minimum 40 posto zastupljenosti mladih bude na listama. Mladi mogu mijenjati stvari na bolje, jer su manje opterećeni “bolestima” današnjeg vremena, mladi su pokretačka snaga, inovativni, željni rada i uspjeha, te zašto im ne pružiti priliku!? Lokalni izbori su prilika za mlade ljude, vrata za ulazak u politički svijet“, rekao je Damir Filipović, predsjednik FOM SDP BiH.

SDP BiH je još jednom pokazao visok stepen demokratičnosti kroz inovirani Pravilnik o kandidovanju, čime je opet postavio visoke standarde za sve ostale političke stranke u našoj zemlji.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.