Na inicijativu zastupnika Ismeta Lulića darivatelji krvi u HNK bit će oslobođeni plaćanja premije osiguranja

Skupština HNK-a prihvatila je inicijativu da dragovoljni darivatelji krvi budu oslobođeni plaćanja premije osiguranja. Inače, inicijativu da se dobrovoljni darivatelji krvi oslobode kupovine markice od strane ZZO, zastupnik SDP-a BiH u Skupštini HNK Ismet Lulić uputio je u proceduru prije više od godinu dana, odnosno 21. 11. 2019, nakon čega je pred kraj ove godine inicijativu prihvatilo Upravno vijeće ZZO HNŽ-a, da bi i nadležno ministarstvo spomenutu inicijativu proslijedilo na izjašnjavanje Skupštini HNK-a.

– Pored djece koja još nisu navršila 18-u godinu života, u 2021. godini bit će oslobođeni i dobrovoljni darivatelji krvi koji su krv darivali deset i više puta s tim da su u prethodnoj godini krv darivali najmanje jednom. Također, sastavni dio ove Odluke je i prijedlog da osobnog sudjelovanja trajno budu oslobođeni i dobrovoljni darivatelji krvi s 50 i više darivanja – istaknuo je Lulić govoreći o ovoj inicijativi.

dnevni.ba


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu