Na inicijativu zastupnika Ismeta Lulića darivatelji krvi u HNK bit će oslobođeni plaćanja premije osiguranja

Skupština HNK-a prihvatila je inicijativu da dragovoljni darivatelji krvi budu oslobođeni plaćanja premije osiguranja. Inače, inicijativu da se dobrovoljni darivatelji krvi oslobode kupovine markice od strane ZZO, zastupnik SDP-a BiH u Skupštini HNK Ismet Lulić uputio je u proceduru prije više od godinu dana, odnosno 21. 11. 2019, nakon čega je pred kraj ove godine inicijativu prihvatilo Upravno vijeće ZZO HNŽ-a, da bi i nadležno ministarstvo spomenutu inicijativu proslijedilo na izjašnjavanje Skupštini HNK-a.

– Pored djece koja još nisu navršila 18-u godinu života, u 2021. godini bit će oslobođeni i dobrovoljni darivatelji krvi koji su krv darivali deset i više puta s tim da su u prethodnoj godini krv darivali najmanje jednom. Također, sastavni dio ove Odluke je i prijedlog da osobnog sudjelovanja trajno budu oslobođeni i dobrovoljni darivatelji krvi s 50 i više darivanja – istaknuo je Lulić govoreći o ovoj inicijativi.

dnevni.ba