Na inicijativu mladih SDP Vogošća usluge biblioteke bit će besplatne za korištenje studentima i učenicima

Na 2. redovnoj sjednici Općinskog vijeća Vogošća predsjednik Foruma mladih SDP Vogošća Armin Hebib uputio je inicijativu putem Kluba vijećnika SDP-a kojom je zatraženo da od ove godine (2021) članarina u KSC biblioteci u Vogošći bude besplatna za studente, učenike osnovnih i srednjih škola te da troškove članarine snosi Općina Vogošća.
Ova inicijativa je usvojena!
Postigli smo naš cilj: da se mladima omogući besplatno korištenje općinske biblioteke te da se što više koriste usluge bogate riznice pisane riječi. Krajnji naš cilj je učlanjenje što većeg broja studenata/ica, učenika/ica osnovnih i srednjih škola s obzirom na činjenicu da KSC biblioteka odgovara kapacitetima nastavnih planova i programa tih obrazovnih ustanova.
“Forum mladih SDP Vogošća svojim aktivnostima i djelima jasno pokazuje da je opredijeljen da radi u korist mladih, a besplatne usluge biblioteke će potaknuti da što više mladih čita, jer smo svjesni koliko su savremene tehnologije opasne za gubljenje navike čitanja knjiga”, naveo je Hebib.