Na inicijativu mladih SDP Vogošća usluge biblioteke bit će besplatne za korištenje studentima i učenicima

Na 2. redovnoj sjednici Općinskog vijeća Vogošća predsjednik Foruma mladih SDP Vogošća Armin Hebib uputio je inicijativu putem Kluba vijećnika SDP-a kojom je zatraženo da od ove godine (2021) članarina u KSC biblioteci u Vogošći bude besplatna za studente, učenike osnovnih i srednjih škola te da troškove članarine snosi Općina Vogošća.
Ova inicijativa je usvojena!
Postigli smo naš cilj: da se mladima omogući besplatno korištenje općinske biblioteke te da se što više koriste usluge bogate riznice pisane riječi. Krajnji naš cilj je učlanjenje što većeg broja studenata/ica, učenika/ica osnovnih i srednjih škola s obzirom na činjenicu da KSC biblioteka odgovara kapacitetima nastavnih planova i programa tih obrazovnih ustanova.
“Forum mladih SDP Vogošća svojim aktivnostima i djelima jasno pokazuje da je opredijeljen da radi u korist mladih, a besplatne usluge biblioteke će potaknuti da što više mladih čita, jer smo svjesni koliko su savremene tehnologije opasne za gubljenje navike čitanja knjiga”, naveo je Hebib.

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu