Na inicijativu Magazinovića u Parlamentu BiH usvojen zakon kojim se ukidaju duple funkcije

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH usvojio je na današnjoj sjednici većinskim brojem glasova izmjene i dopune Izbornog zakona BiH kojima se ukidaju duple funkcije.

Prijedlog zastupnika Socijaldemokratske partije BiH Saše Magazinovića usvojen je sa 25 glasova “za”, sedam “protiv” i jednim “suzdržanim” glasom. Devet zastupnika nije bilo prisutno.

Zakonu su se usprotivili samo zastupnici Saveza nezavisnih socijaldemokrata Nebojša Radmanović, Dragan Bogdanić, Sanja Vulić, Ljubica Miljanović, Snježana Novaković-Bursać. Protiv su bili i Obren Petrović i Jakov Galić.

Saša Magazinović očekuje da će izmjene biti podržane i u Domu naroda, te da političari neće moći više ubuduće obnašati funkciju zastupnika i ministra u isto vrijeme.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu