Nikšić očekuje promijene

Na Dan rudara potpisan novi kolektivni ugovor u oblasti rudarstva u FBiH

Na Dan rudara, koji se obilježava 21. decembra u Federaciji BiH, potpisan je novi kolektivni ugovor o pravima i obavezama poslodavaca i radnika u oblasti rudarstva u Federaciji BiH.

Ugovor su u direkciji Rudnika uglja “Kreka” u Tuzli potpisali ministar energije, rudarstva i industrije FBiH Vedran Lakić i predsjednik Saveza sindikata radnika rudnika FBiH Sinan Husić.

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić očekuje da će se mnoge stvari u oblasti rudarstva promijeniti te da će kao u vrijeme njegovog prvog mandata biti što više informacija o oborenim rekordima po broju iskopanih tona uglja jer je to zalog za budućnost i stabilnost elektroenergetskog sektora.

“Čestitam svim učesnicima u razgovorima koji su imali isti zadatak i isti cilj da dođu do kolektivnog ugovora u kojem će biti sadržana prava i obaveze i sa kojim će biti zadovoljni rudari. Nadam se da ćemo dobijati ubuduće izvještaje da su naši rudnici oborili rekorde po iskopanim tonama ugljama. To će dati stabilnost i sigurnost elektroenergetsko sektoru. Vlada FBiH je tu da bude podrška”, rekao je premijer Nikšić, uz česitku svim rudarima u povodu Dana rudara.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.