Muzej ratnog djetinjstva mogao bi dobiti prostorije u Starom Gradu

Nakon što je udruženje „Urban“ u prethodnom periodu javnosti skrenulo pažnju da nemaju adekvatan prostor za smještaj Muzeja ratnog djetinjstva, reagovao je SDP BiH Stari Grad i ponudio rješenje kojim bi Muzej bio smješten u jezgri Starog Grada.

„Mi, djeca odrasla u opkoljenom Sarajevu, veoma lično i emotivno gledamo na ovu ideju. Dobro znamo šta smo sve prošli, kako su izgledali naši dani dok smo se skrivali u podrumima i o svijetu učili kroz zvuke granata i odjeke detonacija. Uložiti ćemo sav neophodan napor i trud kako bi Sarajevo što prije dobilo Muzej ratnog djetinjstva“, govori Irfan Čengić, šef Kluba vijećnika SDP Stari Grad i Generalni sekretar ove Partije.

Klub Vijećnika SDP BiH Stari Grad Sarajevo već je na sjednici kolegija uputio u proceduru Prijedlog zaključka o aktivnostima na otvaranju Muzeja ratnog djetinjstva. O ovom Prijedlogu će se Vijeće izjašnjavati na martovskoj sjednici. U starogradskoj organizaciji SDP BiH vjeruju da će i druge stranke pružiti podršku ovom prijedlogu, te da će Muzej ratnog djetinjstva što prije dobiti svoje prostorije u Starom Gradu.

„Ovaj muzej vidimo kao strateški bitan projekat jer ima odličan potencijal da postane dio jedinstvene turističke ponude Sarajeva. Turisti koji dolaze u posjetu našem gradu žele saznati što više o ratnom periodu, na ovaj način im se može ponuditi takvo iskustvo iz jednog neobičnog ali svima razumljivog aspekta. Muzej ratnog djetinjstva nosi i veliku težinu u okviru naše kulture sjećanja koju moramo održavati bez obzira na cijenu. To što smo preživjeli kao djeca ratnog Sarajeva moramo sačuvati, našim uspomenama opominjati, kako bismo stvarali državu i svijet siguran za djecu“, poručio je Malik Garibija, predsjednik SDP BiH Stari Grad Sarajevo.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.