MUP RS nije vjerska i stranačka institucija, osim Dodika moraju čuvati sve građane

Imajući u vidu da SNSD u cilju odbrane predsjednika Milorada Dodika i opstanka na vlasti sprema “boračke” proteste predsjednik Gradske organizacije SDP Banja Luka Aleksandar Vuković se obratio MUP – u RS-a pozivajući ih da ne brinu samo o političarima, već i svim građanima RS-a. Vuković je naime zabrinut da bi stranački motivisani protesti mogli dovesti do ponovnog ugrožavanja sigurnosti povratnika u RS.

– MUP-u Republike Srpske je bolje da se povuče iz Bakinaca i spriječi januarski scenario maltretiranja povratničkog stanovništva, nego što čuva donji veš Milorada Dodika! poručio je Vuković.

Ovakva izjava je reakcija na Dodikove nebulozne tvrdnje kako je dobio informacije da ga stranci žele kidnapovati i pokupiti mu stvari “od donjeg veša do umjetničkih slika, cipela, odijela”.

Prema Vukovićevom mišljenju oklopna vozila MUP-a RS ne smiju biti samo u funkciji jedne stranke, moraju čuvati sve građane u ovom entitetu, ali vjerski simboli na njima bacaju sumnju u to. Njegov stav je da slika sveca na oklopnim vozilima MUP RS svrstava u vjersku policiju, a što je samo nastavak započetog na paradi 9. januara kada su njihovi pripadnici skandirali “za krst, za slavu” i “Srba kao lista nema više komunista”.

– Vrijeme je da ta institucija izađe iz okvira vjerske policije, te počne da se ponaša kao policija svih građana Republike Srpske! Milorad Dodik odlazi, ali bruka i sramota ostaju zauvijek! – rekao je Vuković.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.