Muamer Mekić: Stvoriti abijent za zapošljavanje i kvalitetniji život za mlade

Muamer Mekić rođen 16. 01. 1982. u Sarajevu,gdje je završio osnovnu,srednju školu,te Fakultet političkih nauka na odsjeku sigurnosti, 2005.godine. Stažirao je u Oružanim snagama BIH.
Na nedavno održanim lokalnim izborima se prvi put pojavio kao kandidat SDP BiH, i dobio mandat u općinskom vijeću Općine Stari grad Sarajevo.
U protekle četiri godine obnašao je funkciju predsjednika savjeta MZ Mošćanica, najveće mjesne zajednice u općini Stari Grad ,te bio član općinske komisije za statut i propis općine Stari Grad Sarajevo .
Za svoj angažman u lokalnoj zajednici nagrađivan priznanjem za doprinos i razvoj općine Stari Grad.

Šta je po tvom mišljenu, ono što su glasači u tebi prepoznali ?

Građani su mi na proteklim izborima dali povjerenje kao nekome ko je bio predsjedavajući savjeta MZ Mošćanica ,inicijator mnogih aktivnosti kao i učesnik istih. Učestvovao sam u prikupljanju novčanih sredstava za bolesne građane svog mjesnog područja, te u izgradnji domova ugroženim i stipendiranje djece bez jednog roditelja .
Ovim aktivnostima sam pokazao da sam neko ko ima sluha za realne životne probleme lokalne zajednice i građana. Želim istaknuti da sam gotovo većinu aktivnosti realizovao sa nevladinim sektorom, izuzev općine Stari Grad niko od nadležnih nije pomagao niti pratio pomenute aktivnosti.

Koji su vaši planovi koje želite ostvariti u vijećničkom mandatu ?

Moj angažman u vijeću želim iskoristiti kroz kvalitetne vijećničke inicijative , zdravu socijalnu politiku, koju jedino nudi SDP BiH. Pružiti pomoć građanima općine Stari Grad, uz kapitalne projekte, te infrastrukturalne projekte i obezbijediti im bolji ambijent za življenje. Svaki izabrani vijećnik , bez obzira na politički subjekt iz kojeg dolazi treba da radi za dobrobit građana, koji su im dali povjerenje, jer za svoj rad ili nerad rezultate će pokazati upravo građanima.

Gdje vidite SDP BiH u budućnosti ?

SDP BiH će svoj akcenat, samim tim i ja lično, pored navedenog,dati mladima, jer oni moraju da budu prioritet. Stvaranje ambijenta za zapošljavanje i kvalitetnijeg života za mlade, zadržati ih ovdje, jer su oni snaga koja će unaprijediti našu državu . Neophodno je realizovati kapitalne projekte, kakvi su izgradnja velikog fudbalskog terena ,izgradnja garaža ,projekta „Dariva“ i mnogih drugih projekata koji će obogatiti svojim sadržajem općinu Stari Grad Sarajevo. Kao najatraktivnija općina, nedostaje sadržaj kako za svoje građane ,tako i za posjetioce i turiste koji upravo najviše dolaze u našu općinu zbog znamenitosti starog dijela grada. Spremni smo prihvatiti sve prijedloge i inicijative koje će poboljšati kvalitet života stanovnika, bez obzira ko ih predlože u općinskom vijeću. U vremenu kada sveukupna politička dešavanja i nacionalne tenzije, koje nikada nisu bila izražajnije, reflektiraju se na općinu i naše građane, stoga budimo stabilizirajući faktor .Pokažimo u vremenu koje dolazi, da je SDP BiH jedina alternativa u Bosni i Hercegovini.