Muamer Mekić predložio postavljanje spomen ploče legendarnom kolporteru Markanu

Na održanoj sjednici OV Stari Grad Sarajevo usvojena je incijativa Muamera Mekića o postavljanju spomen ploče Marku Didoiu “Markanu” legendi grada Sarajeva i posljednjem uličnom prodavaču novina koji nas je nedavno napustio.

„Time ćemo sačuvati uspomenu na ovog divnog čovjeka bez kojeg Stari Grad, Sarajevo i Carev most više neće biti isti. Ista je proslijeđena Gradskom vijeću grada Sarajeva a i po informacijama kolega gradskih vijećnika ista upućena i u okviru GV Grada Sarajeva. Nadam se da će kolege Gradski vijećnici istu prepoznati i učiniti sve da se ista realizuje i u okviru nadležnosti Gradskog vijeća. Hvala kolegama iz Općinskog vijeća Stari Grad na podršci pomenutoj incijativi“, navodi Mekić.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu