Zoran Perić

Mostaru se omogućava nastavak finansiranja

Parlament Federacije usvojio je Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o budžetima u FBiH.

Slika

Predstavnički dom Federalnog parlamenta na vanrednoj sjednici danas je usvojio Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o budžetima FBiH po hitnom postupku sa tri amandmana Klubova, SDP-a, SDA i SBB-a u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH. 

Prijedlog izmjena i dopuna zakona išao je u pravcu da se deblokira život u Mostaru, ali u okviru postojećeg sistema u Federaciji BiH. 

Kao građanin Mostara, poslanik SDP-a u Predstavničkom domu Federalnog parlamenta Zoran Perić izrazio je zadovoljstvo što je Parlament Federacije danas usvojio Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o budžetima u FBiH, kojim se, kaže, omogućava Mostaru nastavak finansiranja. 

– Na taj način će Mostar moći dobiti novi budžet. Uz predložene izmjene i dopune, koje je predložio Klub Stranke za BiH amandmanima smo željeli uticati na to, jer u prethodne tri godine grad Mostar ima skoro identičan budžet koji ne odgovara stvarnim potrebama Mostara – kazao je Perić. 

Podcrtao je da u Mostaru ovim izmjenama neće stati život, jer, kako tvrdi, ukoliko se ne dogovore teče privremeno finansiranje. 

-Ukoliko se dogovore ide novi budžet, u koji će se ugraditi druge stavke. Mi kao SDP smo opozicija u Mostaru, ali nismo htjeli biti opozicija građanima grada Mostara – ističe Perić. 

Podsjećamo, Amandman koji su uz ovaj tekst zajednički predložili poslanički klubovi Socijaldemokratske partije BiH, Saveza za bolju budućnost BiH i Stranke demokratske akcije, daju ovlasti gradonačelniku Mostara da uz saglasnost tamošnjeg načelnika za finansije, donosi odluku o privremenom finansiranju Grada za period od 1. januara do 31. marta 2014. 

Drugim amandmanom, prihvaćenim također većinom glasova i uz negodovanje predlagača osnovnog teksta, gradonačelniku se daju ovlasti da također uz saglasnost načelnika za finansije donosi budžet Grada za 2014. godinu i odluku o izvršenju budžeta. 

O zakonu će se izjašnjavati i Dom naroda Federalnog parlamenta. 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.