Aner Žuljević za portal Klix

Mostarci bi najlakše došli do rješenja svojih problema ako bi ih SDA i HDZ ostavili na miru

Sastanak čelnika najjačih stranaka u Bošnjaka i Hrvata posebno se očekivao u kontekstu izbora u Mostaru i nedavne presude Suda u Strazburu. Dragan Čović i Bakir Izetbegović nisu ponudili konkretan odgovor ni na jednu temu, a naši komentatori smatraju da su izbori u gradu na Neretvi neizvjesni kao i ranije.

Za izbore u Mostaru Izetbegović je konkretno kazao da SDA rješenje vidi u zakonu na federalnom nivou, ali da je generalno to pitanje opterećeno nepovjerenjem te da će biti potrebni posebno zaštitni mehanizmi.

Aner Žuljević, zastupnik Socijaldemokratske partije BiH u Skupštini HNK, za naš portal kaže kako umjesto da Izetbegović i Čović daju odgovore šta je sa pronevjerenim milionima od kolektora, kad ce izmjestiti deponiju smrti (Uborak, op.a.), kad ce odgovarati lopovi za Aluminij i druge uništene fabrike u Hercegovini, te gdje su otišli milioni iz gradskog budžeta koje udruženo krčme, dva samozvana “narodna” lidera opet prodaju priču o navodnoj brizi za narod i nekoj njihovoj sadašnjoj ili budućoj dogovorenoj saradnji i fingiranoj sukobljenosti.

„Pri tome samo malo ranije, Predsjednik SDA Bakir Izetbegović kaže da neće dozvoliti da entiteti naređuju državi, pri tome zaboravljajuci da je SDA pristala na mehanizam koordinacije koji je trajno dao mogućnost entitetima pa čak i kantonima da blokiraju procese i naređuju državi.

Sastanak SDA-HDZ je još jednom potvrdio da Grad Mostar i njegovi gradjani nisu nikakva crna rupa.

Crna rupa su SDA i HDZ i njihovi lideri.

Te dvije crne rupe godinama usisavaju budžet Grada Mostara i entiteta FBiH, sa sobom povlačeći svaku nadu u bolje sutra, a građanima uporno prodaju laznu priču o patriotizmu, višim interesima i visokoj politici kao cisti paravan tenderskih pljacki i licnog bogacenja!

Njihove isprazne fraze i paradiranje sa danasnjeg sastanka nisu ništa novo, ali je sigurno da su građani siti takvih njihovih predstava.

Vjerujem da bi Mostarci najlakše došli do rješenja svojih problema ako bi ih SDA i HDZ ostavili na miru i prepustili im da sami vode svoj grad, što je suština presude suda u Strazburu.

Posljednja presuda je u stvari presuda protiv nastavka aktuelne anticivilizacijske politike SDA i HDZ, tj blokiranja izbora u Mostaru zarad klijentelističkog krčmljenja budžeta od strane njihovih stranačkih elita“, naveo je Žuljević.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.