Tribina povodom 9. maja

Mostar – nepokoreni grad, antifašizam kao vodeća ideja SDP

Sinoć je u Kongresnoj dvorani hotela „Bristol“ Forum seniora Gradske organizacije SDP Mostar održao tribinu čija je tema bila“Mostar – nepokoreni grad, antifašizam kao vodeća ideja SDP – a“, a u povodu 9. maja Dana pobjede nad fašizmom u Drugom svjetskom ratu. Uvodničari su bili Jasmin Branković, Milan Račić i Sead Đulić, a moderator tribine predsjednica Foruma seniora Dinka Pašić. U uvodnim izlaganjima napravljena je komparacija bosanskohercegovačke zbilje i odnosa vladajućih struktura prema toj zbilji sa fašističkim pokretima u Evropi i ponašanjem tih država nakon sloma fašizma. Konstatovano je da sličnosti nema.

Slijedeće važno pitanje otvoreno u uvodnim izlaganjima je konstatacija da su brojne naše, ali i druge izbjeglice koje su preplavile Evropu, zapravo posljedica fašističkih ideologija i akcija sa strane, a izazvanih tim ideologijama.

I na kraju ističemo da je skup poslao snažnu antifašističku poruku sa naglaskom da u vremenu koje je pred nama treba kontinuirano ohrabrivati građane da govore, djeluju i otvore jedinstven demokratski front protiv fašističke ideologije koja se uvukla u skoro sve pore života oko nas. Tribina je jasno poručila: Konsolidovali smo svoje redove i osnažili sebe. Prioritet našeg rada je obraćanje građanima, prvenstveno mladim, što će neminovno poroditi jedinstven građanski i antifašistički front nasuprot silama mraka koje su u osnovi svoje ideologije fašističke.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.