Lana Prlić za TV1

Mostar je predmet trampe između SDA i HDZ-a

SDA i HDZ su odgovorni zato što politički subjekti iz Mostara nisu u prilici da predaju svoje kandidatske liste jer koriste Mostar kao predmet trampe između dvije stranke, poigravajući se sa građanima Mostara, istaknula je u potpredsjednica SDP-a, Lana Prlić u Dnevniku TV1.

Kada smo odlučili da budemo opozicija na svim nivoima vlasti rekli smo da ćemo podržati sve dobre inicijative za naše građane od strane aktuelne vlasti ali i biti alternativa vladajućim, napomenula je Prlić.

Smatra da je nedopustivo u BiH govoriti o podjelama koje mogu samo proizvesti rat dok sama kriza oko objave rezultata popisa govori u prilog tome da se u Bosni i Hercegovini više bavimo manje bitnim stvarima.

Ističe da će SDP na sljedećim izborima imati 40 posto mladih na izbornim listama, među 2100 kandidata i kandidatkinja. SDP na sljedećim izborima će imati oko 800 mladih ljudi ispod 25 godina.

Naglašava da su SDA i HDZ odgovorni zato što politički subjekti iz Mostara nisu u prilici da predaju svoje kandidatske liste jer koriste Mostar kao predmet trampe između dvije stranke, poigravajući se sa građanima Mostara.

Mišljenja je da bi se oni koji su Mostar doveli u takvu situaciju trebali povući iz pregovaračkih timova jer im dogovor očio ne ide.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.