Sastanak predsjednika SDP BiH Nermina Nikšića sa ambasadorom Srbije u BiH Stanimirom Vukičevićem

Moramo, svi zajedno, ponuditi građanima bolje uslove za život

Predsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić primio je u posjetu Stanimira Vukičevića, ambasadora Republike Srbije u BiH, a tema sastanka bila je aktuelna politička situacija u našoj zemlji.

Na sastanku je izražen zajednički interes o tome kako između Srbije i Bosne Hercegovine odnosi moraju biti još bolji, temeljeni na saradnji u svim segmentima, dok je srbijanskog ambasadora zanimala i priprema SDP-a za predstojeće opće izbore 2018. godine.

„Moramo, svi zajedno, ponuditi građanima bolje uslove za život. Upravo su takva rješenja i sadržana u nacrtu našeg Izbornog programa, na čijoj izradi ovih dana radimo širom BiH. U njemu se, između ostalog, nalaze rješenja koja će dovesti do rasterećenja privrede, kojima ćemo smanjiti doprinose na plaće i povećati minimalnu plaću, te građanima omogućiti besplatnu zadravstvenu zaštitu.

Takva rješenja su najbolja borba protiv potpuno nesposobne vlasti, čiji je mandat obilježen ultimatumima, nepovjerenjem i održavanjem ravnoteže prevara“, naveo je Nikšić i ambasadora Vukičevića upoznao sa planovima o organzacionom i kadrovskom jačanju SDP-a u bh. entitetu RS.

„Nakon nedavnog pristupanja Draška Aćimovića našoj partiji, u skorije vrijeme u Banja Luci planiramo održati sjednicu Glavnog odbora, na kojoj ćemo predstaviti nove članove SDP-a iz RS-a“, dodao je Nikšić, koji je na kraju sastanka ambasadoru Vukičeviću predočio osnove prijedloga Zakona o izbornim jedinicama i broju mandata Parlamenta Federacije BiH, kojeg su nedavno SDP i Demokratska fronta uputili u parlamentarnu proceduru.

„Poslali smo poziv za sastanke svim parlamentarnim strankama u federalnom Parlamentu, na kojima im predstavljamo osnove ovog zakona. Zakon je, između ostalog, napravljen kako bi se nesmetano mogli održati opći izbori sljedeće godine. Prve informacije sa održanih sastanaka govore da postoji visok nivo saglasnosti oko potrebe za usvajanjem ovog zakona“, zaključio je Nikšić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.