Igor Stojanović

Moramo razotkriti kako su propale fabrike duhana u Mostaru i Sarajevu

Delegat SDP BiH u federalnom Domu naroda Igor Stojanović, izabran je za predsjednika Komisije za istraživanje privatizacije i propadanja Fabrike duhana Sarajevo i Fabrike duhana Mostar Doma naroda Parlamenta Federacije BiH.

„Zadatak Komisije je da istraži sve činjenice koje se odnose na privatizaciju i propadanje Fabrike duhana Sarajevo i Fabrike duhana Mostar. Članovi Komisije su i delegati: Zvonko Marić (SBB), Fahrudin Skopljak (SDA), Žarko Vujović (SD), Damir Džeba (HDZ), Zdenka Džambas (HDZ), Alisa Hajdarović (SDA), Vibor Handžić (NS), Damir Marjanović, Aner Žuljević (SDP) i Elmedin Konaković (NiP).

Na prvoj sjednici razgovarano je o dinamici i planovima koji podrazumijevaju dobivanje informacija i saslušanje predstavnika institucija koje su vezane uz rad i privatizaciju fabrika duhana Mostar i Sarajevo. Komisija je donijela zaključak da se za naprijed pomenute informacije i relevantnu dokumentaciju obrati slijedećim institucijama: Agenciji za privatizaciju Federacije BiH, Kantonalnoj agenciji za privatizaciju Sarajevo, Agenciji za privatizaciju Hercegovačko-neretvanskog kantona, Agenciji za reviziju privatizacije u Federaciji BiH, Finansijskoj policija Federacije BiH, Vladi Federacije BiH, Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Federacije BiH, Federalnoj upravi za inspekcijske poslove, Poreznoj upravi Federacije BiH, Uredu za reviziju Federacije BiH, Tužilaštvu Kantona Sarajevo i Tužilaštvu Hercegovačko- neretvanskog kantona.

Ova Komisija mora razotkriti kako je došlo do propasti dvije velike fabrike duhana, koje su zapošljavale nekoliko hiljada ljudi“, naveo je Stojanović.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.