Položeno cvijeće i odata počast velikom umjetniku

Monteno zaslužuje više od Sarajeva

Polaganju cvijeća na posljednje počivališe velikog bosanskohercegovačkog muzičara Kemala Montena, a povodom druge godišnjice njegove smrti, prisustvovalo je svega pet osoba.

Kao i prošle godine i ovoga puta sarajevsko gradsko groblje “Bare” posjetio je mali broj građana koji su odlučili odati počast jednom od najvećih kantautora na prostorima bivše Jugoslavije.

U ime Grada Sarajeva kao organizatora malobrojne posjete na “Barama” je bio Nedžad Fazlija koji je u Aleji velikana položio cvijeće i odao počast velikom umjetniku, kantautoru i dobitniku Šestoaprilske nagrade.

“Ovo je moglo biti obilježeno bolje, ali građani vjerovatno nisu bili informisani kao ni predstavnici vlasti koji bi i trebali obilježiti sjećanje na jednog velikog Sarajliju i legendu regije. Monteno zaslužuje da ga se u većem broju sjetimo njegovih djela i onoga što je učinio za Sarajevo“, rekao je Fazlija.

(Izvor:Klix.ba)