Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić

Molim one koji su koalirali i koaliraju sa SNSD-om, da se suzdrže od lažnog moralisanja

Povodom uvođenja sankcija lideru PDA Mirsadu Kukiću, oglasio se predsjednik SDP-a Nermin Nikšić. Razlog za njegovu reakciju su prozivke na račun tuzlanskog SDP-a, koji na kantonalnom nivou koalira sa strankom sankcionisanog Kukića.

“U javnosti se mogu čuti upiti u vezi s koaliranjem SDP-a BiH sa strankom PDA, na čijem čelu se nalazi Mirsad Kukić, koji se također našao na spisku onih koji su obuhvaćeni sankcijama. Naravno, organi SDP-a BiH će se pravovremeno odrediti o novonastaloj situaciji i zauzeti jasan stav. Kao partija koja ima funckionalne organe koji donose odluke i transparentne metode odlučivanja koje nisu svedene na momentalni lični hir i raspoloženje pojedinaca, SDP BiH će nakon konsultacija sa svojim organizacijama iz Tuzlanskog kantona donijeti odluku”, rekao je on.

Nikšić se zatim osvrnuo na reakciju SDA u kojoj su stranku koju vodi prozvali zbog koaliranja s Kukićevom, no on ih je podsjetio da su i oni imali člana, koji je na crnu listu SAD-a dospio u vrijeme dok je bio SDA.

“Molim one koji su koalirali i koaliraju sa SNSD-om, kao i one koji su u svom članstvu imali ili imaju ljude kojim su također izrečene sankcije, da se barem suzdrže od lažnog moralisanja. Isto se odnosi na subjekte koji su na lokalnim nivoima u koaliciji sa PDA, a istovremeno SDP BiH pozivaju da što prije raskine koaliciju sa PDA u Tuzlanskom kantonu. Za razliku od uvrijeđenih i povrijeđenih, koji su koliko jučer obigravali oko Kukića da probaju srušiti Vladu TK i dobiti podršku za više nivoe, SDP će se, kao i do sada, držati svojih principa”, rekao je Nikšić.

On je naveo da su SDP-ovi ministri i premijer u Vladi TK radili i rade veoma dobar posao, kao i Vlada i Skupština ovog kantona u cjelini.

“Sigurno je da nećemo dozvoliti da rad tih ljudi bude predmet politikantstva ili zlonamjernih generalizacija. Konačnu odluku o postupanju u trenutnoj situaciji ćemo donijeti ubrzo i javnost će o njoj biti obaviještena”, zaključak je Nikšića.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.